Over

Mijn naam is Donatella De Finis, ik ben Italiaanse en in 2013 genaturaliseerd tot Nederlander. Zoals ik altijd zeg: Italië is mijn moederland en Nederland mijn vaderland.In 2002 ben ik hier in Nederland gekomen voor liefde. Ja, ik volg altijd mijn hart, in alles! Het resultaat daarvan is een nuchtere Nederlandse man, Ronald en een lieve dochter, Isabella.
In Italië heb ik aan de Universiteit van Salento Economie en Bedrijfskunde gestudeerd en ben vervolgens werkzaam geweest in diversen administratieve functies.
Toen ik naar Nederland kwam en de Nederlands taal nog niet sprak, twijfelde ik over mijn werk hier. Na een sabbatical periode heb ik besloten om volledige mijn passies te volgen. Mijn taal en Keuken zijn mijn directe keuze geweest.

In 2004 ben, zoals ik het noemt, met mijn “eenvrouwzaak” begonnen: “Rent The Italian”, de naam zegt alles.
Sindsdien werk ik als freelance vertaler en tolk en geef taallessen. Een taalcursus bij mijn CORSO ITALIANO is echt een stukje Italië in West-Friesland. Sinds 2013 ben ik tevens docent Italiaans bij de SeniorenSchool in Enkhuizen.
De talen waar ik gespecialiseerd in ben zijn Italiaans, Nederlands en Engels.
Naast deze activiteit geef ik ook kookworkshops in mijn HuisKamerRestaurant La Cucina di Donatella en kook ook bij mensen thuis als privèkok.

Er is geen grotere voldoening voor mij dan mensen in contact te brengen met mijn land “Il Bel Paese” en haar cultuur. Dus, of u particulier of u bedrijf bent, aarzel mij niet te benaderen als u zaken met een èchte Italiaanse wilt doen!

A presto!
Donatella De Finis